L'actualitat d'Onda

Onda subscriu un conveni de col·laboració amb FEPAC-ASAJA per a reforçar el servei a agricultors i ramaders03 mayo 2020 • Aquesta sinergia permet l'obertura de l'Oficina Agrària i la cura d'horts d'agricultors majors durant l'estat d'alarma

 • Balla:“És fonamental oferir noves eines i oportunitats als emprenedors del sector agrícola”  L'Ajuntament d'Onda i la Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castelló (FEPAC-ASAJA) han subscrit un conveni de col·laboració a fi de reforçar el servei municipal d'assessorament en matèria agrícola i ramadera als onders.

  Aquesta sinergia permet posar en marxa moltes iniciatives com el control i gestió d'horts dels agricultors majors durant l'estat d'alarma, gràcies també a una pionera tecnologia cedida per l'empresa VisualNACert, o l'obertura de l'Oficina Agrària Municipal.

  A més, també es duran a terme altres accions encaminades a la informació i desenvolupament del sector agrari en la localitat, com la celebració de diverses jornades i cursos en matèria agrària, l'incentiu de la incorporació de joves al sector agrari, prestant adequadament l'orientació necessària i la millor gestió encaminada a l'èxit de l'emprenedoria. Una altra interessant proposta que recull el conveni és la posada en funcionament d'un banc de terres.

  La regidora de Promoció Econòmica, Maria Baila, ha posat l'accent en la importància  “d'apostar per un sector tan nostre com el primari que ens ensenya que sense ells no podríem créixer com a societat. Per això, des del govern municipal considerem fonamental donar suport als nostres agricultors, dotant-los d'eines i oportunitats perquè tant joves com majors puguen créixer i viure de les terres, tal com ens van ensenyar els nostres avantpassats”.

  Horts dels majors
  Cal recordar que els agricultors majors de 60 anys poden sol·licitar a l'oficina agrària municipal via telefònica (666044442) o electrònica (oficinaagraria@onda.es), que els tècnics es desplacen a les seues finques per a revisar l'estat general de la parcel·la, prendre fotografies representatives del cultiu així com, en cas de ser necessari, ajudar a gestionar les labors agrícoles com poda, tractaments fitosanitaris o abonat.

  Nova Oficina Agrària
  Quan finalitze l'estat d'alarma, l'oficina agrària romandrà oberta tots els dimarts, excepte festius, en horari de 8 a 15 hores i des de setembre a juny al carrer Cervantes, 20 d'Onda.