L'actualitat d'Onda

L'Ajuntament d'Onda estrena sala de lactància per a afavorir la conciliació i prestar servei als veïns07 January 2021  • S'habilita un espai íntim i relaxat amb mobiliari, canviador, microones, nevera, lavabo i decoració infantil

  • Albalat: “Posem els serveis públics a la disposició de la ciutadania per a augmentar les eines que fomenten la conciliació”

L'Ajuntament d'Onda ja disposa de sala municipal de lactància per a atendre les necessitats dels bebés d'aquelles mares lactants o pares que cuiden als seus xicotets i vagen al consistori a realitzar qualsevol gestió administrativa, o bé es troben en els voltants de l'edifici.

El consistori ha habilitat un espai íntim i relaxat en la planta baixa de les dependències de la plaça El Pla, al costat del SAT, condicionat amb mobiliari còmode, un canviador, una trona, microones, lavabo, nevera, paperera hermètica i decoració infantil. Tot el necessari per a poder donar el pit i canviar bolquers, a més de poder realitzar l'extracció i emmagatzematge de la llet materna.

Segons ha comentat Elena Albalat, regidora d'Igualtat, “aquesta mesura forma part de l'aposta de l'equip de govern per posar els serveis públics a la disposició de tota la ciutadania amb la condició d'augmentar les eines que fomenten la conciliació. L'edil també afegeix que “és un avanç molt important per als veïns del municipi que han de seguir amb la seua vida diària però a més amb la necessitat de donar menjar o cuidar al bebé”.

En aquest sentit, la regidoria d'Igualtat ha considerat fonamental posar a la disposició de les mares i pares un lloc net, còmode i privat per a atendre les necessitats tant de mares lactants com dels bebés.

Cal recordar que fins hui el municipi no contava amb espais adequats on les mares o pares pugueren tindre cura dels bebés i atendre les seues necessitats fora dels seus domicilis.