Imagen banner [title-raw]
Paella
Imagen banner [title-raw]
Arròs al forn
Imagen banner [title-raw]
Pastís de verdura i tonyina
Imagen banner [title-raw]
Pilotes de frare
Imagen banner [title-raw]
Olla de la plana
Imagen banner [title-raw]
Conill amb tomata

Cuina tradicional i plats típics

La gastronomia ondera és una amalgama de receptes ancestrals, encreuament de cultures, cura en l’elaboració i matèries primes de gran qualitat. És per açò que qualsevol plat elaborat en les cuines onderes ens transporten directament a un món de sabors i textures especials i molt atractives per a qualsevol que tinga la sort d’assentar-se a degustar la multitud d’arrossos, olles i dolços que Onda ofereix.

L’arròs és l’ingredient fonamental en la gran majoria de receptes onderes: arrossos amb verdures, viudos sense carn, l’arròs passejat, arrossos amb porc i fesols, amb abadejo, arrossos caldosos, melosos... Però l’estrela gastronòmica és la seua olla. Es tracta d’un plat tradicional, autòcton, digne d’un municipi amb la història d’Onda, composat per creïlles, cols, espinacs, bledes, cards i carabasses cuinades a foc lent.
Altres elements eminentment típics de la seua gastronomia són els pastissos i les coques. Quan s’acosten les festes, i també durant la resta de l’any, els onders preparen una mescla de verdura, tomata, ou dur i tonyina en salmorra per a aquestes delícies culinàries tan arrelades a Onda.
Els dolços són un altre dels elements que els onders i onderes aprecien més de la seua gastronomia: pilotes de frare, coques malfetes, pastissets de moniato o de cabell d’àngel, llesquetes amb ou i els mostatxons o bunyols no poden faltar en cap casa.

A continuació es mostren les receptes d’alguns dels productes típics de la localitat que es poden adquirir en qualsevol dels seus forns o pastisseries. Així mateix, es presenten les receptes d’alguns dels plats de cuina tradicional onder que poden ser degustats en alguns dels restaurants de la ciutat.

  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea