Imagen banner [title-raw]
Arròs al forn

Arròs al forn

A aquest arròs se l’anomena també arròs passejat, perquè es preparava tot a casa i es portava a coure al forn de pa, d'aquesta manera l’arròs anava de casa al forn i del forn, (ja cuit) a casa. D’ací li ve el nom de passejat. Solia cuinar-se els dijous, dia de mercat local.

Ingredients:

  • 250 g de costella de porc
  • 4 botifarres de ceba sequetes
  • 200 g de cigrons a remulla des de la nit anterior
  • 2 tomates madures
  • 2 creïlles mitjanes
  • 1 cabeça d’alls
  • 400 g d’arròs
  • oli
  • sal
  • safrà
  • Aigua o caldo de carn, en quantitat un poc inferior al doble de quantitat d’arròs utilitzada en el guisat.

En una paella amb oli, se sofrigen la costella i les botifarres, s’afigen uns alls sense pelar trossejats i les tomates tallades per la mitat, se li dóna unes voltes i s’agrega l’arròs, es remou tot i es posa en una cassola de fang plana.
Se li agreguen els cigrons cuits, les creïlles tallades a rodanxes i el cap d’alls de manera que quede el cap d’alls en el centre i les creïlles per damunt.
Es cobrix amb el caldo de carn que tindrem calent o amb l’aigua de bullir els cigrons. La quantitat sempre serà el doble que d’arròs aproximadament.
Es fica al forn amb temperatura alta fins que quede cuit i daurat per damunt.

  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea