Imagen banner [title-raw]
Olla de la plana

Olla de la plana

Ingredients:

  • alls
  • tomates
  • cansalada
  • orella i morro de porc
  • botifarres de ceba
  • fulles de col
  • espinacs
  • cards
  • bajoquetes
  • nap
  • creïlles fesols
  • cigrons
  • arròs
  • aigua
  • sal

 

En una olla de fang es fa un sofregit d’alls i tomata, i posteriorment s’afegeixen uns trossos xicotets de cansalada (si és possible fresca), un tros d’orella, un altre de morro de porc unes botifarres de ceba.
Quan estiga tot bé sofregit, s’incorporen fulles de col, espinacs, cards, bajoquetes i un tros de nap (tota la verdura tallada en xicotets trossos). Després d’ofegar-ho tot, s’afegeixen aigua, creïlla a trossos, fesols i cigrons ( que hauran estat a remulla des del dia anterior). Durant una hora es deixa coure a foc lent amb la sal necessària. En la boca del l’olla convé posar una cassola de fang, plena d’aigua.
Quan estiga tot cuit, s’afegeix la quantitat d’arròs que s’haja mesurat, i se servirà quan estiga al punt.

  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea