Imagen banner [title-raw]
Paella

Paella

La paella és típica en tota la regió valenciana. La manera de guisar-la és quasi sempre la mateixa, varien únicament alguns ingredients. Els ingredients més utilitzats en la preparació de la paella a Onda són els següents, (per a quatre persones):
Ingredients:

  • 1 pollastre d’un quilo
  • Mig conill trossejat
  • 200 g de bajocons
  • 200 g bajoqueta verda o groga,
  • 100 g de tomata rallada
  • 250 g d’oli
  • 400 g d’arròs
  • Aigua (sempre doble que d’arròs)
  • Sal
  • Safrà
  • 1 all picat que es posarà junt amb la tomata.

En una paella amb oli, la grandària de la qual variarà en funció del nombre de comensals, es col·locarà sobre un foc de llenya (indispensable per a una bona paella). Quan l’oli estiga prou calent es tira un grapat de sal i després el pollastre i conill, quan la carn estiga daurada s’afigen les bajoquetes, se li donen unes voltes i es tirarà la tomata removent fins que desaparega, moment en què s’afegirà l’aigua.
Quan comença a bullir es posa el garrofó i es deixa a foc fort fins que estiga tot cuit, és el moment de tirar l’arròs, afegint-li abans l’aigua que haja perdut al bullir, es prova de sal i es tira el safrà.
La cocció de l’arròs és de 20 minuts, els 5 primers seran amb un foc de flama viva i els restants a foc gradualment rebaixat.
Ja sec, es deixa uns minuts sobre el foc sense flama, a fi que es forme el conegut socarraet, una capa lleugerament torrada de textura cruixent.
Ja fora del foc, es deixa reposar dos minuts i se serveix acompanyat d'una llima partida en quarts.

  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea