Imagen banner [title-raw]
Pastís de verdura i tonyina

Pastís de verdura i tonyina

Aquests pastissos són un producte típic onder, així com les coques de verdura i tomata. Antigament s’elaboraven els divendres per a consumir-los en el sopar, actualment es poden trobar qualsevol dia de la setmana.
Ingredients:
-Per a la massa:

  • 125 ml d’oli,
  • 250 ml d’aigua,
  • farina de blat (la que admeta fins que una vegada treballada la massa, aquesta no s’adherisca al banc de treball o a les mans)
  • sal
  • rent (de forn).

 

-Per al farcit:

  • 1 ceba
  • mig quilo de bledes o espinacs
  • 2 tomates madures
  • julivert
  • ous durs
  • tonyina
  • pinyons (opcionals)

Es tira en un bol l’oli, l’aigua, el rent i la sal i es remou bé, es va tirant farina fins que se solte de les mans, es deixa reposar fins que la massa puge.
Per al farcit, es fregix la tonyina, a continuació la ceba trossejada, les bledes o espinacs, se li afegeix la tomata, el julivert trossejat, finalment l’ou dur trossejat xicotet i els pinyons i es remou tot.
Es confeccionen unes coquetes fines, redones, de la grandària d’un plat. En la mitat es col·loca el farcit i es bolca l’altra mitat cobrint-ho tot, s’esclafen les dos vores i a pessics es fa com un cordó. Es fa un forat en el centre, es pinta d’ou batut i es fica al forn.

  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea