Imagen banner [title-raw]
Paseando por el Embalse del Sichar
Imagen banner [title-raw]
Embalse del Sichar
Imagen banner [title-raw]
Embalse del Sichar

Embassament del Sitjar

L'embassament del Sitjar, de singular bellesa, és un dels paratges naturals més bells del terme d'Onda. Pocs llocs oferixen a les persones visitants una sensació de pau i quietud com aquest lloc, on podran gaudir d'un relaxant bany submergint-se en les seues cristal·lines aigües.

L’embassament també disposa d'una magnífica àrea recreativa amb taules, bancs i zona de barbacoa en la qual poden passar un agradable dia en contacte amb la naturalesa.

El pantà del Sitjar es va construir l'any 1960 en el llit del riu Millars, sobre una superfície de 317 hectàrees i amb una capacitat màxima de 52 hm³. L'obra va ser construïda mitjançant una presa de gravetat de formigó, amb una alçària de 58 metres i una longitud en coronació de 581 metres. El seu sistema d'evacuació d'aigües consta de quatre sobreeixidors de fons amb capacitat de 60 m³/s i altres dos en la part superior de la presa proveïts de comportes amb una capacitat de 2.800 m³/s.

Desaigüe de fons: buida per complet el pantà (té una capacitat de 60 m3 per segon)
Desaigüe intermedi: expulsa 12 m3 per segon.
Superior: expulsa 180 m3 per segon.
Vàlvula de reg: expulsa l'aigua necessària per al reg en la zona d'un dia.

Es destina principalment per a regular el reg, per al control de les crescudes i per a la producció d'energia elèctrica. Aquesta presa pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

 
  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea