Imagen banner [title-raw]
Parc Natural de la Serra d'Espadà

Parc Natural de la Serra d'Espadà

Va ser declarat Parc Natural el 29 de setembre de 1998.

Dels 19 municipis implicats, 11 tenen tot el seu terme municipal dins dels límits del Parc Natural: Aín, l’Alcúdia de Veo, Almedíjar, Azuébar, Chóvar, Eslida, Fonts d’Ayódar, Higueras, Pavías, Torralba del Pinar i Villamalur; mentres que els 8 restants: Alfondeguilla, Algimia d’Almonacid, Artana, Ayódar, Matet, Suera, Tales i el Vall d’Almonesir només, estan inclosos parcialment.

El Parc Natural de la Serra d’Espadà es troba localitzat al sud de la província de Castelló, en els últims contraforts del sistema Ibèric, sent un dels espais naturals millor conservats de tota la Comunitat Valenciana.

La Serra d’Espadà és un gran massís muntanyós amb innumerables fonts, frescos barrancs i frondosos boscos de sureres. Localitzada en les comarques de l’Alt Millars, Alt Palància i la Plana Baixa, discorre entre les conques dels rius Millars i Palància.

La superfície declarada com a parc ocupa 31.180 ha. La seua dimensió el converteix en un dels espais naturals protegits de major extensió de la nostra Comunitat.

El Parc Natural ofereix nombroses rutes de senderisme, tant les pròpies dissenyades pel parc, com aquelles que oferixen els municipis situats en el seu interior. Tota la informació sobre aquestes sendes senyalitzades la podreu trobar en l’enllaç següent: Parc Natural Serra d'Espadà

  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea