esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha
Web Content Display

Tot preparat per a celebrar el festival de curtmetratges ‘Onda en xicotet'

Foto
  • Demà i el dissabte es projectaran les 15 obres finalistes triades després del bon acolliment del primer festival i se celebraran les activitats que completen la mostra
L'Ajuntament d'Onda ha organitzat la segona edició d'Onda en Xicotet que se celebrarà demà i el dissabte amb la projecció dels 15 curtmetratges finalistes. El tinent d'alcalde de Cultura, Lluís Pastor, assegura que “des del departament estem apostant per abastar totes les disciplines culturals possibles i, encara que durant tot l'any sí que programem material audiovisual, els curtmetratges són una part important que hem volgut destacar perquè tenim grans creadors en l'àmbit del País Valencià que tenen molta qualitat i fan treballs molt interessants als quals hem volgut donar-los importància, ja que han estat uns anys una mica en l'oblit. Cal recordar que aquest festival va dirigit a obres que s'hagen realitzat en l'àmbit autonòmic per a destacar aquest treball més local”.
 
Durant el certamen es projectaran curtmetratges de gran qualitat, entre els quals es troben tres que estan nominats als Goya, el curt 9 pasos de Marisa Crespo i Moisés Romera, l'obra Marta de Lucía Forner i el curtmetratge Scratch de David Valero. A més, es projectaran: Ahora seremos felices de Borja Soler; Bla bla.cat d'Alberto Martínez; El escarabajo al final de la calle de Joan Vives i en el qual apareix l'actriu local Carme Juan; La Bomba de Manu Pons; Les 7 llums d'Alberto Evangelio amb la participació de l'actor onder Víctor Palmero; Los Galgos d'Iñaki Sánchez; Ser o no ser d'Esther Paredes; Será nuestro secreto de Sergi González; Una dóna entra en un bar de Pablo Pallarés; Uno de Javier Marco; Vs Santa de Raúl Colomer i Aitor Herrero, d'animació, i Zero de David Macián.
 
A més, el festival En Xicotet repartirà premis al millor actor per al qual estan nominats Víctor Palmero, Josean Bengoetxea, Pedro Casablanc i Javier Gutiérrez i millor actriu Paula Muñoz, María Pedroviejo, Thais Blume i Maggie Civantos. El millor curtmetratge i la millor obra en valencià rebran 600€ i un trofeu cadascun. Així mateix, hi haurà un premi del públic que rebrà 300€. El jurat estarà compost pel mateix Pastor, Carmen Juan, actriu, Javier Quevedo escriptor i crític cinematogràfic, Marta Martín, directora de LABCOM (Laboratori de Comunicació Audiovisual i Publicitat) de l'UJI i Alfonso Nogueroles, director i productor.
 
El tinent d'alcalde de Cultura ha volgut recordar que “la mostra s'ha ampliat amb una taula redona sobre l'estat de la indústria a la província que estarà moderada pel director i guionista, Sergi Tellols i en la qual participaran l'actor Víctor Palmero, la coordinadora del Festival de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real, Sonia de la Vega, i el realitzador i guionista, Natxo Fuentes” i ha afegit que “volem convidar als onders a que s'acosten a les projeccions perquè són de molta qualitat i el curtmetratge és un treball artístic que pot resultar molt interessant a públics molt variats i, a més, tenim confirmada l'assistència a les projeccions del divendres de Victor Palmero i els directors Sergi Gonzalez i Pablo Pallares i a les del dissabte de Lucia Forner, Javier Marco i Joan Vives”.
Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio